🚚 Fri frakt vid köp över 199 SEK

🧶 Mer än 72 års erfarenhet av garn

Mayflower Market - Spara upp till 80%

Maria Møller av Mayflower

Maria Møller av Mayflower

Maria Møllers senaste kollektion använder ett mönster som du har sett förut. Hon har gjort ytterligare två mönster i samma strukturmönster som hennes läckra LillianSweater.

LillianSlipover är en lätt och luftig väst som passar bra i alla garderober. Västen kan bäras över en blus, skjorta eller klänning för lite extra värme.

Västen är stickad nerifrån och upp och har en vacker ribbad V-ringning. Det strukturerade mönstret är gjort med falska kablar för en fantastisk effekt och en feminin look. Västen är stickad i 3 trådar av mjuk Mayflower Super Kid Silk, vilket gör LillianSlipover underbart mjuk och bekväm.

Och nu går vi vidare till Marias nästa Lillian-design. Den voluminösa LillianCardigan har till skillnad från de andra modellerna en lätt ballongeffekt på både kropp och ärmar, vilket gör den molnlätta koftan till en mjuk dröm att bära. Precis som de andra modellerna är den stickad med 3 trådar Mayflower Super Kid Silk, vilket ger den en lätt struktur och gör koftan ännu mer mjuk och mysig.

Även i LillianCardigan hittar du det välbekanta texturmönstret i faux cable. Koftans fylliga ballongeffekt och vackra mönster skapar tillsammans en graciös look, och stickad i Super Kid Silk kan koftan användas året runt eftersom den är både lätt och mysig.

TisdagTurtleneck stickas uppifrån och ner med kontinuerliga ökningar i oket. Oket är det som gör att denna tröja sticker ut från mängden. Det kännetecknas av ett fascinerande mönster i en annan färg.

TuesdayTurtleneck är stickad i det mjuka och nubbiga tweedgarnet Mayflower Easy Care Classic Tweed, medan okmönstret är gjort i Mayflower Easy Care Classic, som är enfärgat. Tröjan är därför mjuk, varm och andas, eftersom båda kvaliteterna är spunna av högkvalitativ ull.

Maria Møller av Mayflower

LillianTröjor är en fantastisk kombination av det mjukaste mohairgarnet och det vackraste tvinnade mönstret. Mönstret är enklare än man kan tro, eftersom det är falska flätor som görs med en enkel teknik. Tröjan stickas uppifrån och ner.

Tröjan har en luftig passform och vida ärmar. Det lätta garnet bidrar till en ännu luftigare tröja, vilket gör LillianSweater till en härligt mysig och varm tröja.

Med November Polo är du redo för årets kallare månader, eftersom den är stickad i en kombination av varm ull som andas och mjuk och fluffig mohair.

Tröjan är stickad uppifrån och ner med raglanökningar och korta varv i nacken för en bra passform. NovemberPolo har en härligt hög krage för extra värme. Tröjan har en stor passform och är därför perfekt att mysa i.

UllaVanterne och UllaHuen har båda samma vackra mönster. Båda är avknoppningar från Maria Møllers populära Ulla-serie, där alla delar har det karakteristiska och feminina mönstret.

De ribbade kanterna på vantarna och mössan har samma fina utseende, och den ribbade kanten på mössan har till och med en extra uppvikning, vilket ger bra värme och bättre skydd mot vinden.

Resten av arbetet i både vantar och mössa har ett vackert mönster som är lätt att följa, även om det kan se komplicerat ut.

Med UllaMittens och UllaHat är du välklädd hela vintern, eftersom de är stickade i en kombination av ull och mohair, vilket ger en fantastisk mjukhet, värme, andningsförmåga och volym.

Maria Møller av Mayflower

I samarbete med Mayflower utvecklar Maria Møller kontinuerligt spännande design. Och nu är Maria redo med fyra nya mönster med vackra mönster, spännande tekniker och massor av möjligheter att leka med färger. Den här gången är hennes mönster en bra blandning av både nytt och gammalt, där hon har hämtat inspiration från andra av sina populära mönster.

HasmarkTröjan är designad med ett vackert flätmönster som förekommer på framsidan, baksidan och ärmarna. Flätorna är omväxlande långa och korta, vilket gör tröjan rolig att sticka. Breda ribbade kanter ger en fin avslutning. HasmarkSweater är stickad i ett garn som har en bra, naturlig tyngd och därför ger tröjan en fin drapering.

UllaKofta och UllaSweater är feminina modeller som bygger vidare på de vackra stickteknikerna och mönstren från både UllaTee och ChunkyUllaSweater. Båda de nya tröjorna har samma distinkta och feminina ribbade fåll och ärmslut och är stickade i samma enkla men effektfulla mönster.

UllaCardigan skiljer sig med den slätstickade knappslån, medan UllaSweater har en vacker öppen halsringning som upprepas i den breda ribbade kanten som är så karaktäristisk för tröjorna i Ulla-serien.

Marias sista design är något helt nytt. Den virkade väskan, LollipopTotebagär hennes första virkade projekt för Mayflower. Väskan har ett unikt spiralmönster som fångar ögat. Väskan är virkad i kraftigt bomullsgarn och har en bra storlek, så att du enkelt kan ha med dig mycket på väg ut genom dörren. Den flerfärgade designen gör att du kan leka med färgerna och skapa din egen unika look.

Maria Møller av Mayflower

Maria Møller designar främst stickade plagg. LoopCushion är hennes första stickade inredningsdetalj och resultatet har blivit fantastiskt. Den charmiga kudden utstrålar personlighet, och man kan inte låta bli att bli glad när man drar fingrarna över kuddens framsida med de fina öglorna. 

LoopCushion kan stickas i två olika storlekar. Framsidan stickas med de karakteristiska öglorna, medan baksidan stickas i rätstickning. Kudden kan stickas som ett samarbetsprojekt, då bakstycket kan stickas av en nybörjare, medan framsidan kan stickas av en mer erfaren stickare. 

AboveCloudsSweater är lätt som ett moln och underbart mjuk att bära. Maria Møller har lyckats med en optimal kombination av komfort och mode, eftersom tröjan är otroligt vacker med det detaljerade mönstret på ärmarna. 

Tröjan matchar resten av Marias garderob, där fokus ligger på en vacker och feminin stil. AboveCloudsSweater passar perfekt och med sina eleganta och enkla detaljer kommer den aldrig att bli omodern. 

SweetSpringSweater är en unik tröja där Maria Møller verkligen experimenterar med strukturen i olika garnkvaliteter. Resultatet är en vacker tröja där ränderna skapas både av olika färger - och av olika garnkvaliteter.

Maria Møller brukar ha en klassisk stil, men här har hon tänjt på gränserna och skapat en annorlunda design som ändå är så enkel att den tilltalar de flesta. Effekten av de två olika typerna av garn är subtil på avstånd, men blir väldigt tydlig när man kommer nära. 

Maria Møller av Mayflower

Maria Møller designar främst tröjor och andra kläder. Men med CheckMate Totebag har hon tagit steget in i en helt ny nisch av accessoarer - och det är knappast sista gången Maria tar sig an design som denna. 

Marias Totebag är stickad i linnestygn, vilket ger den en distinkt färgeffekt. Det ser nästan ut som om CheckMate Totebag är stickad i rutor av flerfärgade stickade plagg. Som en extra bonus kan CheckMate Totebag göras i olika versioner, så att du får en totebag med eller utan botten.

AmagerSweater är Maria Møllers första design med kablar, och därför ville hon fokusera på skönheten i denna spännande stickteknik. Det kan du tydligt se i AmagerSweater, som har blivit ett riktigt mästerverk.

Tröjan har fantastiska kablar som täcker hela tröjan. En extra vacker detalj är att ärmkablarna börjar vid halsringningen och sträcker sig hela vägen ner på ärmen. I mitten av fram- och bakstycket har tröjan dessutom en extra vacker dubbel kabel.

GinghamSweater har fått sitt namn från det karakteristiska Gingham-tyget, som är känt för sina speciella rutor som skapar ett vackert färgspel. Dessa speciella rutor finns också på GinghamSweater, vilket gör färgeffekten ännu vackrare. 

Med sin något överdimensionerade passform är GinghamSweater superskön att bära. Samtidigt får den en feminin twist i form av en enkel icord-kant vid hals, nederkant och ärmhål istället för den traditionella ribbade kanten. Icord-kanten fulländar designen och understryker Marias tydliga och eleganta modekänsla.

ChunkyUllaSweater var den naturliga efterföljaren till den otroligt populära UllaTee. Du får samma vackra mönster i den ribbade kanten, medan passformen är något annorlunda och modellen har långa ärmar.

Om du tyckte att UllaTee var för svår att sticka kommer du att älska ChunkyUllaSweater. Mönstret är generellt enklare eftersom tröjan har en enklare ärmstruktur och inte har ett texturerat mönster på ärmarna som UllaTee.

Maria Møller av Mayflower

Maria Møllers stil är både modern och feminin, vilket också återspeglas i hennes design - och hennes UllaTee är ett mästerverk med sitt fantastiskt vackra mönster. 

Särskilt de ribbade kanterna är otroligt vackra, och den vackra kragen ger en extra bra passform runt halsen. Pricken över i:et är det detaljerade strukturmönstret som täcker hela blusen och understryker den feminina och romantiska looken.

UllaTee är stickad i en tråd Mayflower Super Kid Silk och en tråd Easy Care. De två garntyperna kompletterar varandra perfekt och ger UllaTee precis rätt struktur och fyllighet. Dela gärna med dig under taggen #UllaTee.

Marias EllenJumper kombinerar komfort med moderiktig stickning. Du hittar en härlig och feminin tröja med de vackraste ränderna som kan färgkoordineras för att passa alla smaker och stilar.

Tröjan har en enkel design som framhäver det vackra i chunky- och slätstickning. Designen förstärks av ett modernt snitt och en längd som passar modetrenderna. Men tröjan kan naturligtvis stickas längre om det behövs. 

Tröjan stickas med två trådar Mayflower New Sky på stickor nr 12, så det är ett supersnabbt och relativt enkelt projekt om du vill bli klar snabbt. Dela gärna din version av EllenJumper med oss. Använd #EllenJumper. 

EleonoraCardigan är en annan underbar design av Maria Møller. Här får du en härlig och moderiktig kofta som alltid är skön att ha med sig på språng.

Koftan är enkel med sina vackra och regelbundna ränder. Å andra sidan ger den enkla designen dig möjlighet att experimentera med roliga och vackra knappar, vilket Maria också har gjort. Kort sagt är den här koftan perfekt för Maria, som älskar klassiska och feminina kläder med en modern twist.

Maria Møller av Mayflower

IngeborgCardigan har en enkel och säker design med sitt vackra strukturmönster i frästygn, som upprepas genom hela koftan. 

Maria har hämtat inspiration från retro barnmode till koftans look, och resultatet är både feminint och sött. Precis som ElseMarieSweater används stora stickor, vilket gör koftan mer hanterbar för mindre erfarna stickare som vill utmana sig själva med nya sticktekniker.

IngeborgCardigan är stickad i två trådar Easy Care Classic. Det ger koftan mycket kropp och framhäver samtidigt de enskilda maskorna och strukturen i frömaskorna. Dela med dig av din version av koftan med taggen #IngeborgCardigan. 

ElseMarieSweater är en härlig och feminin tröja med vackra ballongärmar och de vackraste horisontella strukturränderna.

Tröjans stil ger den ett mycket feminint utseende, som förstärks av de fina färger som Maria har valt att använda till tröjan. Den är dessutom stickad på stora stickor, så det är också ett snabbt stickprojekt. Ett roligt och enkelt stickprojekt för den otåliga stickaren som gillar raglanärmar. 

ElseMarieTröjan är stickad i en tråd Super Kid Silk och en tråd Easy Care Classic. Tillsammans skapar denna garnkombination en underbar tröja med ett vackert texturerat mönster och lyxigt mohairfluff. Dela gärna med dig med taggen #ElseMarieSweater. 

 • Maria Møller brukar dela med sig av sina kreativa idéer till sina många följare på Instagram. Nu har hon utökat sina kreativa gränser och har hjälpt Mayflower att designa en rad stickmönster

  Danska second hand-butiker är fulla av guldkorn, och Maria är bra på att hitta dem. Den förmågan har hon också använt i vår kreativa utmaning, för kreativiteten blir bara bättre med rätt inspiration.

  I second hand-butikerna har hon hittat gamla stickmönster, bleka pysselböcker och utdaterade damtidningar. Här kan man fortfarande hitta bra idéer, och det har Maria dragit nytta av. 

  Förutom att titta bakåt i tiden med återvinning har Maria också tagit nya impulser från Instagram. På så sätt kan retrodesign få en frisk fläkt och förvandlas till tidlös design.

 • Särskilt under de senaste åren har barnens estetik blivit modern när det gäller stickat för vuxna. Plötsligt ser vi spetsar, stora kragar och balaklavor på gatorna. 

  Detta var en viktig del av Marias inspiration. Hon samlade sina idéer från återvinning och Instagram i en moodboard som hjälpte henne att skissa på sina mönster.

  Slutligen stickade Maria prover med Mayflowers-garner för att hitta de rätta kombinationerna som skulle ge hennes stickade plagg rätt look.

  Det har varit en tidskrävande process, men väl värt mödan. Resultatet är en serie mönster som perfekt matchar Marias feminina stil.